12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Takarítsunk Illóolajokkal – Illóolajok tisztításra – Illóolajok takarításra

Hogyan takarítsunk és tisztítsunk illóolajokkal? Illóolajok a háztartásban!

Ismerjük, hogy számos illóolaj frissítő és fertőtlenítő tulajdonsággal rendelkezik!

Orrunk nyálkahártyája érzékeny, ezért fontos, hogy óvatosan kezeljük az illóolajokat. Olyan illóolajokat használjunk, amelyek tisztítanak, ugyanakkor nem irritálják az orr nyálkahártyáját. Számos hagyományos tisztítószerben vannak olyan vegyi anyagok, amelyek csípik, marják az orrot, légzési irritációt okoznak. Emiatt döntenek sokan úgy, hogy természetes tisztítószereket használok otthonomban.

Ajánlatos először észrevétlen helyen kipróbálni az új tisztítószerekkel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy van-e nem kívánatos hatás.

Az alábbiakban felsoroljuk a 15 legjobb illóolajat a baktériumok megsemmisítésére és a tiszta, egészséges környezet fenntartására (ez nem teljes körű lista, mivel sok illóolaj ugyanazon előnnyel is rendelkezik);

Az alábbiakban 6 kedvenc illóolajos tisztítószer receptet talál.

Szőnyeg- és matracpor illóolajjal

Amire szüksége lesz:

 • 90 gramm szódabikarbóna (4 evőkanál)
 • 3 csepp illóolaj (a kedvencem a Deodorizing szinergia)
 • edény, amiben összerázzuk

Hogyan? Rázza fel, egyenletesen szórja a szőnyegre és / vagy a matracra, hagyja rajta egy órán át, majd alaposan porszívózza ki.

Portalanító recept illóolajjal

Amire szüksége lesz:

 • 6 csepp jojoba hordozóolaj
 • 10 csepp illóolaj (7 citromot és 3 csepp Litsea Kubeba (May Chang) illóolajat használtam)
 • 120 ml víz
 • 120 ml spray-s palack

Mit fogsz csinálni: Egyszerűen csak permetezzen és törölje le, szeretek mikroszálas kendőt használni. A jojoba viasz szép ragyogást hagy maga után, és az illat…, isteni!

Többcélú spray illóolajjal

Amire szüksége lesz:

Hogyan? Permetezze le a kívánt felületet és törölje le. Ezt a padlón és a pultokon használható. Kicsi gyermekeim vannak, ezért a Germ Fighter-t csak akkor használom, ha a gyerekeim több órán keresztül nincsenek otthon. Ez a recept nagyszerűen alkalmazható tükrökre és ablakokra is egyaránt!

Szőnyegfolt-eltávolító illóolajjal

Amire szüksége lesz:

 • 30 gramm szódabikarbóna (1-2 evőkanál)
 • 15 ml ecet
 • 2 csepp illóolaj (szerintem a citrom (Lemon) illóolaj a legmegfelelőbb itt, mivel nagyon jó a foltok eltávolításában)

Használata: Fogkefével dörzsölje a pasztát a foltba, hagyja megszáradni és porszívózza ki, néhányszor lehet, hogy meg kell ismételni.

Bútor tisztító illóolajjal

Amire szüksége lesz:

 • 30 ml szilárd kókuszolaj
 • 12 csepp jojoba hordozóolaj
 • 7 csepp illóolaj (4 Sweet Orange és 3 levendula)

Mit kell tenni? Használjon nagyon kis mennyiséget és törölje át bútorokat, amíg egyenletes fényt nem kap. Nagyon szeretem a mikroszálas kendőket. Addig törlöm, amíg fényes nem lesz a felület. Ez a kedvenc receptem, frissen és élénken hagyta a bútorokat, emellett felemelő aromát hagy hátra, amelyet egész délután éreztem.

Ezek a receptek vizes alapúak, és nem tartalmaznak emulgeálószert vagy tartósítószert. Ezért minden használat előtt alaposan fel kell rázni, hogy a víz és az olaj, illóolaj elkeveredjen. Tárolja hűtőszekrényben, és egy héten belül használja fel (vagy adjon hozzá emulgálószert vagy tartósítószert a baktériumok növekedésének megakadályozása érdekében.

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!