12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

A ritka, Új-Zélandi Teafa illóolaj eddig kevésbé ismert gyógyhatásai

Manuka illóolaj

Manuka illóolaj

A manukaolajat évszázadok óta alkalmazza az Új-Zélandon őshonos maori népcsoport, a növény is innen származik. Noha a növényt néha “teafának” hívják, a manukaolaj összetétele, forrása és eredete különbözik a közismert teafaolajtól. Csakúgy, mint a teafaolajnak, a manukaolajnak is számos, csodálatos felhasználási lehetősége van a bőrön, kiváló a vörös, gyulladt területekre és a kártevők irritációja, csípése ellen.
A manuka illóolaj segíthet a száraz fejbőr és a töredezett körmök helyreállításában. Ezenkívül enyhíti a szezonális betegségek által okozott kellemetlenségeket. Az elme számára pedig a manukaolaj édes, lágyszárú aromája megnyugtató, segít az érzelmi egyensúly helyreállításában főként stressz idején.

Akkor most lássuk ennek a ritka csodának, a Manuka illóolaj hatásait

Gyulladásgátló illóolaj
A manuka illóolaja kiváló gyulladásgátló tulajdonságú. Szinte bármilyen típusú gyulladást hatékonyan képes kezelni; legyen az orr- vagy légúti traktus, amelyet egy általános megfázás okoz, vagy az emésztőrendszer gyulladását, amikor a túlsok fűszeres ételeket viszünk be. Jótékony hatásáról beszámoltak abban az esetben is, ha a keringési rendszert, például toxinok terhelték meg (rossz minőségű élelmiszer, túlzott gyógyszer felvétel, kábítószer stb.).

Antihisztamin illóolaj
A hisztamin nevű anyag, ami allergia vagy asztma során szaporodik fel a vérünkben, súlyosbítja a köhögést, ami kellemetlen, és kimerítő köhögést okoz. Az emberek gyakran kipróbálják a gyógyszerek nagyon furcsa kombinációit a hisztamin féken tartására. Ez az olaj azonban gyorsan, és egyszerűen csökkenti a hisztamintermelést, és ezáltal biztonságos módon könnyíthetünk kellemetlen, és sokszor ijesztő állapotunkon.

Anti-allergén illóolaj
Az allergiás reakciók nem más, mint a test túlzott reakciói az idegen elemek ellen, mint például pollen, por, háziállatok és még sok egyéb allergén esetében. A manukaolaj megnyugtatja ezeket a hiper-reakciókat, enyhítve ezáltal az allergiás tüneteket.

Korpásodás elleni illóolaj
Nem fáradt még el a költséges korpásodásmentesítési akcióktól, a gyakori sikertelenségektől? A korpásodást, a fejbőr nedvesség- és zsírhiánya okozza, a fejbőr bőrének degenerációja, és a fertőzések, így, együttesen szokták okozni. A manukaolaj segíthet mind a három ok eliminálásában. Fenntartja a fejbőr nedvességtartalmát és zsíregyensúlyát, megállítja a fejbőr degenerációját, és harcolnak a fejbőr fertőzésével szemben egyaránt. Ezeket az együttes előnyöket úgy érheti el, ha elkeveri a manukaolajat fürdővízzel vagy samponnal, majd bemasszírozza a fejbőrébe.

Antimikróbiális illóolaj
Ez az illóolaj gátolja a baktériumok növekedését a vastagbélben, a húgyúti rendszerben, a légutakon és más területeken, miközben hozzájárulnak a baktériumok megfékezéséhez. Ugyanilyen hatékonyan oldja meg a gombás fertőzéseket, akárcsak a bakteriális fertőzéseket. Egy-két csepp a gombás vagy hámló bőrre, és látni fogja, hogy az állapota gyorsan javul, anélkül, hogy túl sok pénzt költene bármilyen anyagra.

Bőr
Antimikróbiális hatásának köszönhetően kiválóan alkalmas pattanásos bőr vagy egyéb bőrfertőzések kezelésére. Ez az olaj elősegíti a hegek és bőrfoltok eltűnését, az új sejtek növekedésének támogatásával, és megvédi a sebeket a fertőzések újbóli kialakulásától.
A manukaolaj elősegíti az új sejtek növekedését, elősegíti az általános növekedést és a sebek gyógyulását. Bőrsérülések, sebek vagy műtét után kiváló választás ez az olaj.

Relaxáns illóolaj
A manuka illóolaj nyugodtató érzést ad a depresszió, szorongás, harag, stressz, idegesség leküzdésénél. Ez az illóolaj hipertóniás embereknek is nagyon jó segytség, ugyanis az alacsonyabb vérnyomás kisebb szorongással vagy feszültséggel jár, ezáltal is támogatólag hat a szív védelmében.

Parfűm
A manuka illóolaj elvonja a test kellemetlen szagát, illata frissítő érzést teremt, nagyon hatékonyan segít ellensúlyozni a test kellemetlen szagát a forró nyarak alatt, vagy a testmozgásban való részvétel során kialakult, mindenki által ismert, sokszor nem kívánatos testszagot.

Rovarcsípés
Rovarcsípés vagy mérgező csípés esetén gyorsan vigye fel ezt az olajat az érintett helyre, és rájön, hogy csökkenti a fájdalmat és a duzzanatot, így a „helyzet” nem romlik tovább.

A Manuka illóolajat megnézheti: ITT

 

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!