12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Tengeri Kömény illóolaj a bőr ragyogásáért

Sea Fennel illóolaj – Tengeri kömény illóolaj

A tengeri kömény (Crithmum maritimum) főként a Földközi-tenger és a Fekete-tenger partvidékén honos, de ma már elég sok helyen termesztik. A tengeri édeskömény illóolajat, más néven Rock Samphire és Rock Fennel néven ismerték a történelem során.
A tengeri kömény olaja az egyik legjobb bőrápoló, bőrmegújító és regeneráló, szinte visszaadja a bőr fiatalságát, vitalitását. Az olajban olyan antioxidánsok vannak, amely következtében az olaj hatékonyan stimulálja a bőr megújulását, lágyítja a bőrt, kitisztítja a pórusokat, fokozza a kollagéntermelést és csökkenti a finom ráncok láthatóságát, illetve megakadályozza az újabb ráncok megjelenését, azok elmélyülését.

A fentiek mellett kiválóan alkalmas emésztési problémákra, szezonális betegségek és légúti problémák idején is. A tengerparton élő népek előszeretettel alkalmazták vizelethajtásra, de egyes feljegyzések szerint vesekő ellen is hatásos ez a gyógynövény.

A legjobb bőrápoló összetevője lehet az öregedésgátló készítményekben, hozzájárul a bőr erejének megőrzéséhez és csillogásához.

A tengeri kömény illóolaj lágyítja a bőrt, felszabadítja a pórusokat, serkenti a kollagénképzést, csökkenti a finom ráncokat, felgyorsítja a sejtek áramlását a bőrben, segít a bőr elszíneződésének csökkentésében és javítja annak textúráját. Lehetővé teszi, hogy az epidermisz visszanyerje fiatalságát és életerőben pompázzon. Ennek „szépségápolási növénynek” a titka a gazdag, biológiailag hozzáférhető tápanyagaiban rejlik!

A tengeri kömény kivonatot gyakran tekintik a „retinol növényi alternatívájának” ! A retinol, és általában véve a retinoidok, az A-vitamin szintetikus változatai. Számos bőrápolási termékben használják a bőrtextúra finomítására és a ragyogás megjelenésének fokozására. A szintetikus retinoidok valójában csak részben hatásosak, mivel tápláló erejük nem közelíti meg a természetes anyagok aktivitásait.

A szintetikus összetevőkből hiányoznak azok a természetes szinergisták, amelyek felismerhetővé teszik magukat a test számára. Amikor egy vitamin, ásványi anyag, fehérje vagy valami más, mint szintetikus anyag kerül a testbe, a „test nem veszi észre”, hogy ott van, mert nem tartalmazza a „természetes társaira” jellemző molekuláris szerkezeteket, amelyek segítik az adott anyag aktiválását. Ennek eredményeként a tápanyag feldolgozatlanul és felhasználatlanul ürül ki a szervezetből.

A tengeri kömény hatékonyan serkenti a bőr megújulását, serkenti a kollagént és az elasztint, mivel a benne rejlő tápanyagok biológiailag rendelkezésre állnak az illóolajban! Bőrre kenve olyan információk érkeznek az illóolajtól, amelyet a bőr megérti és tudja, hogyan kell feldolgozni és integrálni.

Az eredmény, a harmónia és a szépség legmagasabb megnyilvánulása lesz!

A szakemberek azt javasolják, hogy a tengeri kömény kivonatot keverje bele minden olyan termékbe, amely bőrét ápolja és szépíti. Adjon hozzá néhány cseppet a maszkokhoz, tonikhoz, krémekhez, testápolókhoz, szemkrémekhez, szérumokhoz, gélekhez, napvédő termékekhez.

Egyéb, igazolt hatásai az aromaterápiában:

 • antioxidáns,
 • bőrmegújító, regeneráló,
 • kollagénbooster,
 • csökkenti a finom ráncokat,
 • enyhíti a bőr elszíneződését,
 • tonizáló,
 • szélható,
 • vizelethajtó,
 • vesekő,
 • értágító,
 • energetizál, felemel, csökkenti az aggódást,
 • szezonális betegségek, légzőszervi probléma

A termék megtalálható: ITT

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!