12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

ÚTMUTATÓ AZ ILLÓOLAJOK BIZTONSÁGOS HASZNÁLATÁHOZ CSECSEMŐK ÉS KISGYERMEKEK SZÁMÁRA

Célunk, hogy az illóolaj felhasználása területén biztonságos információkkal lássuk el ügyfeleinket annak érdekében, hogy az illóolajokból a legtöbbet hozhassák ki. Beszéltünk már korábban a hígításról, a KidSafe illóolajokról, és még sok más témáról. Azok, akik már megismerkedtek a KidSafe illóolaj-sorozattal, valószínűleg már tudják, hogy ezeket a 2 vagy annál idősebb gyermekeket érintő problémákra dolgozták ki. De mi van a 2 év alatti gyermekekkel? Lehet illóolajokat használni 2 év alatti gyermekeknél? Milyen olajokat használhatók? Milyen hígítási arányokat kell figyelembe venni? Ezek olyan kérdések, amelyeket ügyfeleink számtalanszor feltesznek, ezért úgy döntöttünk, hogy ideje velük foglalkozni. Tehát vizsgáljuk meg kicsit mélyebben az illóolajok biztonságos használatát a legkisebb gyermekeknél.

Használhatok illóolajokat 2 év alatti gyermekeknél?

A válasz rövid: igen! Az illóolajok 2 évesnél fiatalabb gyermekeken és azok körül is használhatók. De van néhány szempont, amit figyelembe kell venni, ilyen például, hogy milyen illóolajat és milyen hígítási arányt választ.

Melyik illóolajokat használhatom?

Nem minden illóolaj használható gyermekek esetén. A Plant Therapy azonban megkönnyítette a felhasználók helyzetét, meghatározta azokat az illóolajokat, amelyek biztonságosak a kicsik számára. Csak annyit kell tennie, hogy keresse meg a KidSafe logót. Megfelelő hígítás esetén a KidSafe logóval jelölt illóolajok elég szelídek ahhoz, hogy a legkisebb gyermekeknél is felhasználhassák.
Gyermekek számára is biztonságos illóolajok megtalálhatóak: ITT

Milyen hígítási arányt kell használni?

Az illóolajok 2 évesnél fiatalabb gyermekeknél történő használatakor a legfontosabb az alkalmazott hígítási arány. Mint mindig, azt javasoljuk, hogy kezdje a legkisebb hígítással, és ha szükséges, emelje. Íme a hígítási útmutató, amelyet be kell tartania csecsemők és kisgyermekek számára:

  • 0-3 hónapos gyermekek számára javasoljuk, hogy 1-2 csepp illóolajat használjon 30 ml hordozóolajra, amikor az egész testre alkalmazza. Ez 0,1–0,2% -os hígítást jelent. Helyileg, konkrét területre 30 ml hordozóra 3–9 csepp illóolajat használhat.
  • A 3–24 hónapos gyermekek számára javasoljuk, hogy 30 ml hordozóra 2–4 csepp illóolajat használjon, ha egész testre alkalmazzák. Ez 0,25% –0,5% hígítást jelent. Helyszíni felhasználáshoz 9- 27 csepp illóolajat használhat 30 ml hordozóra.

Miért fontosak a KidSafe illóolajok és a hígítási arányok?

A KidSafe illóolajok használata és az alacsony hígítási arány ugyanazon okból fontos a 2 évesnél fiatalabb gyermekek esetében, mint a 2 és annál idősebb gyermekeknél: a kisgyerekek szuperérzékenyek, vékony, érzékeny bőrük van, amely sokkal jobban átjárható az illóolajok számára, mint egy idősebb gyermek vagy felnőtt esetében. A túl magas hígítás később bőrirritációt és egyéb problémákat okozhat.

Vannak enyhébb lehetőségek?

A válasz, igen! Az illóolajok kicsikkel való megosztásának egyik legszelídebb módja érzelmi és fizikai köteléket hoz létre a csecsemő és a szülő között érintés útján. Ennek a módszernek a használatához mindössze annyit kell tennie, hogy önmagán használja a kiválasztott KidSafe illóolajat alacsony, 1% -os hígítás mellett, majd ölelje magához a babáját. Ez lehetővé teszi a baba számára, hogy az illóolajok előnyeit könnyedén, szelíden élvezhesse.

A hidroszolok egy másik nagyszerű lehetőség csecsemők számára, és különféle célokra felhasználhatók. A levendula hidroszol segíti az alvást és a pihenést még a legzaklatottabb csecsemők számára is. A levendula hidroszol alkalmazható közvetlenül a csecsemő bőrére vagy lefekvés előtt spritzelheti a baba ágyára is. A kamilla hidroszol kiváló a fogzás idején, áztasson tiszta, meleg kendőt a kamilla hidroszolba, és óvatosan dörzsölje a baba ínyére vagy a külső állkapcsára. Ha a kicsinek valamilyen bőrérzékenysége vagy irritációja alakul ki, akkor a Helichrysum hidroszol gyengéd, nyugtató és tökéletes a kicsi számára.

Egy másik termék, amelyet kicsinek ajánlunk, a gyógyító balzsam (Organic Healing Balm), amely gyengéd és nyugtató. Nagyon jó a kicsi érzékeny bőrére, és segíthet enyhíteni a száraz, irritált bőrt. Csodálatos organikus hordozóolajokat, shea vajat és méhviaszt tartalmaz, és a Kalendulával is fel van töltve!

Használhat macerátumokat is, melyeket otthon is elkészíthet, csak félig töltsön meg egy steril üveget levendula rügyekkel, majd töltse fel organikus jojoba hordozóolajjal vagy más választott hordozóolajjal. Hagyja állni hűvös helyen, néhány hétig. Szűrje le a levendula rügyeit, és használja fel az olajat.

Mi a helyzet az illóolaj párologtatásával?

Beszéltünk arról, hogyan lehet az illóolajokat biztonságosan alkalmazni a helyi alkalmazás révén, valamint az illóolajok biztonságos használatáról a kicsiknél, de mi a helyzet a diffúzióval? Javasoljuk a KidSafe illóolajok párologtatását naponta néhányszor 30-60 percig. Meg kell jegyezni, hogy kisebb a diffúzió kockázata, mint az illóolajok helyileg történő felhasználásának. Javasoljuk, hogy ezt vegyék figyelembe, amikor arról döntenek, hogyan illóolajokat használnak kicsiknél. Ha el tudja érni a célt diffúzióval, akkor ez a megfelelő út.

Mikor kellene illóolajokat használni a kicsinél?

Sajnos erre nincs egyszerű válasz. Fontos megjegyezni, hogy még a KidSafe illóolajok is erőteljesek, amelyeket mindig meghatározott céllal kell használni. Mint szülőknek és gyakorló illóolaj-fogyasztóknak, fel kell tennünk a kérdést: vajon az előnyök meghaladják-e a kockázatokat? Ha a válasz nem, az illóolajok nem a megfelelő út. Egy másik kérdés, amelyet fel kell tennünk magunknak, az, van-e olyan hatékony lehetőség, amely biztonságosabb és kevesebb kockázattal jár? Ha igennel válaszolt, akkor előbb próbálja ki ezeket.

Végül fel kell tennie magának a kérdést: Mit akarok elérni? Ez visszatér az illóolajok céllal történő felhasználásához. Ha nincs oka az illóolajoknak a kicsinél történő alkalmazására, akkor a legjobb, ha nem használja. Ha már meglépte az illóolajon kívül az összes lehetőséget, és a probléma továbbra is fennáll, a következő lépés lehet az illóolajokra való áttérés. De hogyan használja, a helyi alkalmazást vagy diffúziót válassza?
Ha az ok fizikai jellegű (gondoljuk a bőrirritációra, a fogak okozta kellemetlenségre stb.), a helyi alkalmazás a legjobb választás. Ne feledje, hogy a megfelelő hígítását használja gyermekének.
Ha az ok inkább belső (alváshiány, légzőszervi támogatások stb.), akkor a diffúzió a legjobb. Ne felejtse el korlátozni a diffúzor üzemidejét 30-60 percre, szükség szerint naponta párszor.

Ne feledje, ha bármikor, amikor kétségei, kérdései vannak, forduljon hozzánk bizalommal.

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!