12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Vízi menta (Bergamot mint) illóolaj

Vízi menta illóolaj – Bergamot mint illóolaj

A Bergamot Mint illóolaj frissítő aromája támogatja az egészséges érzelmi egyensúlyt, megnyugtatja az elmét, és segíti a szellem megújulását. A lágy menta illata megadhatja azt a lendületet, amelyet éppen éreznie kell reggel vagy kora délután. A Bergamot Mint illóolaj kiválóan kiegészíti a szépségápolási és fürdőkészítményeket, és hasznos lehet menstruációs ciklus ideje alatt is, a „zavaros időkben”.
A fő alkotóelemei a Linalool és a Linalyl-acetát, amelyek felépítő és nyugtató tulajdonságaikról ismertek. Biztonságosabb, mint a többi mentaolaj, magas linalool tartalma miatt nyugtató, ami elviszi a mindennapi gondjait. Segíthet az eseti emésztési zavarokon, és támogathatja az egészséges immunrendszert. Frissítő, tiszta illatot ad otthonának.
A vízimenta a mentafélék családjába tartozik, a GC / MS eredmények alapján, amelyeket áttekintettünk, rámutattak arra, hogy csak körülbelül 1-2% mentolt, és csak kis mennyiségű cineolt tartalmaz. A mentolos intenzitása sokkal enyhébb, mint a borsmenta olajé, mivel a borsmenta olaj jellemzően 40-45% mentolt és kb. 5% cineole-t tartalmat tartalmaz.

Akkor most nézzük részletesen a bergamot mint illóolaj hatásait

Nyugtató és felemelő illóolaj
A Bergamot Menta illóolaja nagyon nyugtató az idegrendszerre, segít csökkentve a stressz, szorongás, félelem és pánik érzéseit. Elősegítheti a nyugodtabb éjszakai alvást, miközben elősegíti az elme megnyugodását és ellazítását, hihetetlenül felemelő hatással van az érzelmekre, segítve az energia áramlását, inspirálva és ösztönözve a boldogság érzéseit.

Bőr
A Bergamot Mint illóolaj fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő tulajdonságai hasznosak lehetnek a zsíros és pattanásokra hajlamos bőr kezelésében. Tapasztalatok szerint a fejbőr és a szőrtüszők esetében erősíti a hajat és enyhíti a hajhullást. Ezenkívül a vízi menta illóolaj javítja a zsíros bőr állapotát, amelyek az öregedés eredményeként jöttek létre, és így fiatalabb arcot kap az illóolaj használatáért cserébe.

Általános gyulladásgátló illóolaj
A vízi menta illóolaj gyulladásgátló hatású, hatékonyan képes kezelni bármilyen típusú gyulladást, legyen szó az orrjáratokról vagy a légutakról, a fűszeres ételek túlzott fogyasztásából eredetű emésztőrendszeri problémák, vagy esetleg a keringési rendszernek a toxinok (mérgek, kábítószerek stb.) által a véráramba kerüléséből származó gyulladásról.

Fájdalomcsillapító, Görcsoldó illóolaj
A légzőrendszerben súlyos és megszakítás nélküli köhögés görcsöket válthat ki, ha az idegrendszerre is átterjed a görcs. Bélgörcs esetén akut hasi fájdalmat okozhat, amelyről tudjuk, hogy mennyire kellemetlen tud lenni. Az egyetlen módja annak, hogy megszabaduljon tőle, a cickafark illóolaj, mivel pihentető, görcsoldó hatású az izmokra, az idegekre, a bélre és a légutakra.
A Bergamot Mint gyulladáscsökkentő, görcsoldó, fájdalomcsillapító és carminative tulajdonságokkal rendelkezik. Hasznos lehet az emésztőrendszer számára, segíti a gyomorideg, hányinger és utazási betegségek enyhítésében.

A vízi menta illóolajat megtalálod: ITT

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!