12 óráig leadott rendeléseket másnap kézbesítjük!!! 

Sage, az Orvosi Zsálya illóolaj gyakorlati felhasználása

Sage illóolaj – Orvosi Zsálya illóolaj

Sok gyógynövény- és fűszerolajhoz hasonlóan az orvosi (dalmát) zsálya is jótékony hatású számos probléma kezelésében. A Salvia officinalis a mentafélék családjához tartozik, úgymint, az oregánó, rozmaring, bazsalikom és kakukkfű. Erős illatú és földes aromájú, ezért általában kis mennyiségben használják, ugyanis számos fontos hatóanyaggal és vegyülettel van megáldva.

Az orvosi zsálya illóolaj néhány meglepő egészségügyi hatása

Antioxidáns illóolaj
Az antioxidánsok olyan molekulák, amelyek hozzájárulnak a test védekezésének megerősítéséhez, semlegesítik a krónikus betegségekhez kapcsolódó potenciálisan káros szabad gyököket. Az antioxidánsok, amint azt neve is sugallja, a szervezetben lévő oxidánsok vagy szabad gyökök ellen hatnak, amelyek az öregedés fő okai. Ezek az antioxidánsok lelassítják az öregedést, és megakadályozzák a ráncokat, a bőr és az izmok sérülését, a látási és hallási képességek csökkentését, az „agy hibás” működését, a memória elvesztését, a szövetek degenerálódását, a szem degenerálódását és az idegrendszeri rendellenességeket. Az orvosi zsálya több mint 160 különféle polifenolt tartalmaz – növényi alapú kémiai vegyületek -, és erős szabad gyök semlegesítő hatású összetevőinek köszönhetően, antioxidánsként hatnak a szervezetben.

Gombaellenes illóolaj
A kámfor és a kamfén jelenlétének köszönhetően gombaellenes hatású. Ez az olaj képes gátolni a gombás fertőzéseket mind belsőleg, mind külsőleg, és enyhíti a gombás fertőzéseket, ezért a bőrápoló termékekben való alkalmazás népszerű az illóolaj használók körében.

Antibakteriális illóolaj
Ez az olaj ugyancsak hasznos a baktériumfertőzések leküzdésében, mivel elpusztítja a baktériumokat, és gátolja azok növekedését. Ezt a tulajdonságát kihasználhatjuk a fül, orr, torok, szem, nemi szervek, húgycső, vastagbél, belek, valamint a bőr és a sebek bakteriális fertőzéseinek gyógyítására is.

Gyulladásgátló illóolaj
Csökkenti a bőr gyulladását, a láz okozta gyulladásos folyamatokat, és megakadályozza a mérgező anyagok bejutását a véráramba, továbbá elősegíti a gyomor- és bélcsatorna megbetegedéseinek gyógyítását.

Görcsoldó illóolaj
A orvosi zsálya illóolaj a görcsökből adódó összes probléma kezelésére alkalmas, beleértve a gyomor, a mellkas és a belek görcsös fájdalmát, valamint a köhögést, és görcsös köhögést.

Máj és epe
Az International Journal of Biology szerint az orvosi zsálya elősegíti az epe ürítését. Az orvosi zsálya illóolaj elősegíti az emésztést, megnyugtatja a gyomrot és javítja az egész emésztőrendszer működését, a nagy mennyiségű savak által okozott gyulladásokkal szemben. Ezenkívül semlegesíti a savakat a gyomorban és a véráramban, enyhítve ezzel a savasságot és az acidózist, ez pedig megóv minket a savasság okozta peptikus fekélyektől, valamint a bőrbetegségektől, amelyek akkor jelentkeznek, amikor a savszint emelkedik vérben. Megkönnyíti a kiválasztást és elűzi a székrekedést azáltal, hogy elősegíti az emésztőnedvek kibocsátását, és mozgásra serkenti a bélizmokat.

Bőr
A bőrre gyakorolt hatása, egy frissen megismert tulajdonsága az orvosi zsályának, ezért a kozmetikumok világában előkelő helyre került, mint egy „védjegyként” a foltok elleni krémek kulcsfontosságú összetevőjeként. A orvosi zsálya segít eltüntetni a hegek, a szülés utáni striák, valamint a himlő és sebek által visszamaradt foltokat. Segít a sebek és vágások gyors gyógyításában is.

Emmenagóg illóolaj
Ez az illóolaj szabályozza a menstruációs ciklust és segít a menopauza enyhítésében. Aktivál bizonyos hormonokat, például az ösztrogént, amely elősegíti a menstruáció újbóli megjelenését, és megkönnyebbülést hoz a fejfájás, émelygés, gyengeség, fáradtság, depresszió, hangulati ingadozások és más, ezen időszakokhoz kapcsolódó tünetek enyhítésében.

Stimuláns illóolaj
Ha ennek az illóolajnak minden tulajdonságát egyetlen kifejezéssel kellene leírni, akkor a „stimuláns” kifejezés lenne a megfelelő. Az orvosi zsálya, eddig legtöbb leírt tulajdonsága ennek a tulajdonságának köszönhető. Serkenti az agyat, az idegrendszert, a májat, a lépet, valamint a keringési és kiválasztási szerveket, aktiválva és optimalizálva azok működését.

Egyéb előnyök
A orvosi zsálya illóolaj segít a dermatitisz, herpesz, psoriasis, szinuszitisz, asztma és hörghurut, a láz, depresszió, isiász és lumbago kezelésében, valamint mentális stabilitást, éberséget hoz az ember életébe.
Nagy mennyiségben neurotoxikus lehet. Helyi alkalmazás esetén legfeljebb 0,4% hígítást javasolunk. NEM szabad terhesség vagy szoptatás ideje alatt alkalmazni.

A Sage illóolaj megtalálható: ITT

error: Content is protected !!

Köszönjük, hogy feliratkozott!